Problemen thuis

Je zou graag je volle aandacht aan je studie en aan je leven als student willen geven, maar vanwege problemen thuis wil dat maar niet lukken. Je ouders kunnen bijvoorbeeld aan het scheiden zijn, en dat kan heel veel aandacht en energie van jou vragen. Of misschien is er een familielid ernstig ziek. Dat zijn natuurlijk moeilijke situaties voor je. Mogelijk voel je je daarbij ook nog verantwoordelijk voor een broer of een zus. Of misschien heb je een huisgenoot of medestudent met moeilijkheden die hij of zij steeds met je wil bespreken.

Je wilt best helpen en je wil zeker niet onaardig zijn, maar het kost je veel tijd en energie. Als je heel eerlijk bent misschien zelfs wel te veel. Eigenlijk komt het erop neer dat je steeds wordt afgeleid door de problemen van anderen, waardoor je het gevoel krijgt dat je zelf ook in de problemen raakt.

Wij zien in onze praktijk zeer regelmatig studenten die veel tijd en energie kwijt zijn aan de problemen van anderen, vaak ten koste van zichzelf en van hun studie. Vrijwel al deze studenten zeggen dat ze eigenlijk zouden willen leren om wat meer in balans met zichzelf te zijn. Fungeren als steunpilaar voor anderen is zeker nuttig en belangrijk, maar goed voor jezelf zorgen is dat ook!

Uit onze ervaring weten we dat studenten die een betere balans hebben gevonden makkelijker in het leven staan, meer plezier in hun studie hebben en betere studieresultaten behalen.

Heb je last van problemen thuis, dan ben je altijd welkom om een afspraak met ons te maken.

Je kunt ons via het venster rechts op deze pagina een mail sturen, we nemen dan snel contact met je op.

Comments are closed.